Belgische filmstudenten kiezen “The Cradle” tot hoofdwinnaar van Sony’s nationale filmwedstrijd READY.SET.ACTION

Het filmproject van David Struik (Luca Arts – campus Narafi) krijgt ondersteuning ter waarde van 12.500 euro
Brussel, 13 maart 2013 – Dat er filmtalent rondloopt in de Belgische filmscholen staat buiten kijf. En ze staan te trappelen om met hun projecten, ideeën en visie naar buiten te komen. Lef en goesting genoeg, maar wat vaak ontbreekt zijn de financiële middelen.

Meteen de reden waarom Sony in samenwerking met Cam-a-lot, EYE-LITE, Filmmore en de Belgische filmscholen, voor de 1ste keer een wedstrijd organiseerde voor en door studenten.  De hoofdprijs? Ondersteuning ter waarde van 12.500 euro.

Studenten ingeschreven aan Luca Arts (campus Narafi, Sint-Lukas Brussel en Sint-Lukas Gent), Rits, KasK, Mad-Faculty, Institut des Arts de Diffusion en INRACI, konden deelnemen. Op de wedstrijdsite readysetaction.be kregen ze ruimte om hun droomproject via tekst en foto’s te omschrijven op zo’n manier dat een buitenstaander wist hoe het uiteindelijke resultaat er zou uitzien.

De jurering gebeurde door de studenten zelf. Elke filmstudent kreeg één stem en kon die aan het project geven dat volgens hem of haar de financiële duw in de rug het meeste verdiende. Gedurende 5 weken werd er massaal gestemd.

David Struik, student aan Luca Art – campus Narafi, schoot de hoofdvogel af. Zijn project ‘The Cradle” gaat over een koppel dat hun kind verloor. De man doet er alles aan, op het wanhopige af, om zijn vrouw terug te winnen. Een verhaal over vertrouwen en verlies met een sinister einde. David kan voor 12.500 euro filmmateriaal lenen en begint de komende maanden te filmen aan zijn project.

Marieke Versonnen met “Dollhouse” (MAD-faculty) en Lukas Buys met “Verkeerd Verbonden” (Luca Arts - campus Narafi) vielen ook in de prijzen. Marieke werd mooi tweede en krijgt filmmateriaal in bruikleen ter waarde van 5.500 euro. Lukas kan naar huis gaan met een Sony SLT-A77VQ reflexcamera met een 16-50 mm objectief ter waarde van 1.900 euro.
 
-- einde bericht --

Over Cam-a-lot
Cam-a-lot is een bedrijf dat hoogstaand professioneel video- en filmmateriaal verhuurt voor film- en videopnamen en gevestigd is in het Amstel Business Park, dichtbij de ring van Amsterdam.
 
Over EYE-LITE GROUP
EYE-LITE Benelux-France is sinds 50 jaar actief in het verhuren van lichtmateriaal en stroomgeneratoren. Ondertussen hebben ze hun aanbod uitgebreid met 16/35mm filmcamera’s, Digital Cinematography equipment, gespecialiseerd tuigenpark en studio’s. De groep heeft vestigingen in 4 landen: België, Frankrijk, Luxemburg en Marokko. Dit stelt ze conform met regionale en internationale financiële filmfaciliteiten.
 
Over Filmmore
Filmmore Brussels is een full-service post-productie & visual effects bedrijf dat zich exclusief focust op de beeldafwerking van speelfilms.
 
Over Sony Professional Solutions
Sony Professional Solutions Europe is de toonaangevende leverancier van AV/IT-oplossingen voor bedrijven in een grote verscheidenheid aan sectoren, waaronder de mediabranche, videobeveiliging, sport, gezondheidszorg en Digital Cinema. Sony biedt producten, systemen en diensten om de creatie, bewerking en distributie van digitale audiovisuele content mogelijk te maken om toegevoegde waarde te creëren voor bedrijven en hun klanten.  Met ruim 30 jaar ervaring in het leveren van innovatieve toonaangevende AV/IT-oplossingen voor de markt werkt Sony samen met een groot netwerk van gevestigde technologiepartners met als doel end-to-end-oplossingen te leveren die voldoen aan de zakelijke doelen van haar klanten. Meer informatie is te vinden op www.pro.sony.eu

Volg Sony Professional op Twitter: www.twitter.com/sonyproeurope
Contacteer ons