Europese primeur: Sony Tablet campagne laat consument kiezen op welk billboard hij wil staan

‘Get billboarded’ campagne laat zien hoe makkelijk het is om content te delen dankzij de nieuwe Sony Tablet

Sony Benelux startte op 26 september een bijzondere online campagne ter ondersteuning van de introductie van de nieuwe Sony Tablet. Belangrijkste onderdeel van de campagne is een Facebook-toepassing waarbij je kan kiezen op welk billboard jouw foto moet komen te staan. Het is voor het eerst in Europa dat een campagne op deze manier verloopt. De actie ging van start in Nederland en vanaf 21 november loopt ze gedurende 2 weken in België.

Door Sony Belgium op Facebook te 'liken', kunnen consumenten zich aanmelden voor de interactieve applicatie. Vervolgens hebben ze de keuze uit vijf videokubussen in verschillende treinstations of het 10 m² led-billboard in City2, het winkelcentrum in het hart van de hoofdstad, waarop ze zichzelf of vriend(en) kunnen laten zien.

Door die foto via de ‘throw’-functie naar het billboard van hun keuze te slepen is het verzoek een feit. Binnen een uur is de foto, na een moderator check, op het geselecteerde billboard te zien. De consument krijgt een foto van het billboard met zijn zelf gekozen foto die hij op zijn beurt zelf op z’n Facebook-muur kan posten. Per videokubus of billboard wordt uiteindelijk een deelnemer uitgekozen en beloond met een Sony Tablet S.

User generated content is de sleutel

Iedereen wil zich toch een superster voelen? Zelfs al is het maar voor even. Door in te spelen op de menselijke behoefte om zichzelf in de kijker te zetten is deze campagne een groot succes. In Nederland hebben ruim 30 000 mensen gedurende die 2 weken de Facebook-toepassing bezocht. Bijna 3 500 foto’s werden ingestuurd. De meesten hebben de foto ook nog op hun wall gepost. Omgerekend was dat goed voor 217 567 story impressions.

Technische realisatie

In Nederland liep de campagne op zeven led-billboards verspreid over het land (Amsterdam - Rembrandtplein, Amsterdam - WTC, Utrecht - Hoog Catharijne, Eindhoven - WC Plaza, Arnhem - Korenmarkt, Rotterdam - Hoogstraat, Rotterdam – Lijnbaan).

Voor de campagne in België werden speciale videokubussen ontwikkeld van 1,5 x 3 m (18 m²) die op diverse locaties zullen geplaatst worden. Daarnaast zal ook een 10 m² led-billboard in City2 gebruikt worden.

Christophe Dejaeghere, Marketing Communication Coordinator bij Sony Benelux en bedenker van de campagne: “Het publiek is al erg verwend als het gaat om mediacampagnes. Het is dan ook geen sinecure om een campagne op te starten die nog niet eerder is vertoond in Europa. Wij zijn de eersten die meerdere led-billboards tegelijkertijd inzetten waarbij je zelf kan kiezen op welk scherm je zichtbaar wil zijn. Dus eigenlijk hebben we een dubbele primeur: de meest onderscheidende tablet en een vernieuwende campagne: een mooie combinatie.”

Partners

De campagne werd in opdracht van Sony Benelux ontwikkeld door S2 Media en in samenwerking met mediabureau OMD. De videokubussen zullen in de volgende treinstations geplaatst worden: Antwerpen-Centraal, Brussel-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Luik-Guillemins en Namen. Een extra led-billboard in City2 wordt ook voor deze campagne ingezet.

Over Sony Tablet: hardware, content en netwerkdiensten

Sony introduceert zijn eerste twee Tablet modellen. Deze bijzonder vormgegeven Tablets combineren hardware, content en netwerkdiensten met gebruiksvriendelijkheid om een nieuwe wereld te creëren van netwerkentertainment.

De ‘throw’-functie waarmee je content eenvoudig, via de DLNA-technologie, van de Tablet naar de televisie of luidsprekers kan versturen, is kenmerkend voor de funfactor van de Sony Tablet. Lees hier meer over de Tablet S en Tablet P van Sony.

Contacteer ons
Arne Van Ongeval Perscontact, Pride/TBWA
Arne Van Ongeval Perscontact, Pride/TBWA