Maak kennis met het nieuwe Handycam® gamma

Dinsdag 10 januari 2012 — Full HD camcorders van Sony met het beste beeld en geluid ooit

  • Première*: Balanced Optical SteadyShot voor nog stabielere foto's terwijl je loopt of zoomt (CX740VE, CX730E)
  • Drie nieuwe modellen met ingebouwde projector
  • ’s Werelds kleinste en lichtste** 3D Handycam® HDR-TD20VE
  • Helderdere dialoog met Auto Wind Noise Reduction en Closer Voice (geselecteerde modellen)
  • Als AVCHD camcorder, per 9 january 2012De serie Handycams® van dit jaar biedt nog betere Full HD video en een helderder geluid.

De geavanceerde technologie van Sony haalt de professionele filmmaker in iedereen naar boven. Maak meer stabiele, scherpere films en foto’s, zelfs met tele-instellingen. Harde windstoten hebben nu geen vat meer op de verstaanbaarheid van de opgenomen dialogen.

Er is een nieuwe reeks projectormodellen die elke muur, elk plafond of elk ander handig oppervlak in een provisorische filmzaal verandert. Wil je een extra dimensie toevoegen bij het vastleggen van speciale gelegenheden? Dan biedt de kleinste 3D Handycam® de uitkomst.

Het volledige assortiment omvat 13 nieuwe modellen. Hieronder bespreken we alleen de 3 high-end modellen.

Nieuwe functies voor betere HD video en geluid
Met de high-end modellen introduceert Sony de Balanced Optical SteadyShot, een geavanceerd nieuw stabilisatiesysteem dat meer stabiele, professioneel uitziende beelden geeft met HD video of foto’s. De stabilisatie wordt nu in het hele optische systeem toegepast, waaronder in het objectief en Exmor R™ CMOS-beeldsensor. Het resultaat is de beste trilcompensatie ooit, die tot 13x efficiënter is – in standaardmodus – dan voorgaande modellen. Hij is effectief bij alle zoominstellingen, van groothoek tot telefoto.

Drie nieuwe PJ-modellen hebben een ingebouwde projector die in het uitklapbare lcd-paneel van de camcorder werd geïntegreerd. Stereo luidsprekers met Clear Phase- en S-Master Digital Amplifier-technologie leveren een helder, dynamisch geluid, terwijl je geniet van films die geprojecteerd worden op een muur of een ander handig oppervlak.

Handycam® legt niet alleen magnifieke Full HD video en foto’s vast, maar hij klinkt ook beter dan ooit. Ondersteund door een nieuwe Advanced Sound Processor, detecteert Handycam® automatisch storende windgeluiden als je buitenopnames aan het maken bent. Een gesofisticeerd algoritme verbetert de lage en middenfrequenties - waar de wind het meeste vat op heeft – zodat menselijke stemmen beter klinken. De Closer Voice-technologie optimaliseert het geluid doorgebruik te maken van Face Detection om mensen op een foto te herkennen en de microfoon op hun stemmen te richten.

In het voorgaande Cyber-shot™-gamma deed ‘By Pixel Super Resolution’ z’n intrede. Deze functie analyseert aangrenzende pixels en detecteert patronen. Handycam® gebruikt deze extra technologie om zeer gedetailleerde foto’s met een uiterst hoge resolutie te produceren.

Kleinere, krachtigere Full HD 3D Handycam®
De nieuwe generatie ‘Double Full HD’ 3D camcorder, HDR-TD20VE, is ongeveer 33 % kleiner dan zijn voorganger. Dit toestel combineert twee stereoscopische G objectieven met 10x optische zoom (12x verlengde zoom in 3D en 17x verlengde zoom in 2D) met twee Exmor R™ CMOS- sensoren en twee BIONZ-beeldprocessors.

Dit dubbele opnamesysteem legt 3D video vast in 1920x1080 Full HD, die je op je 3D tv met een Active Shutter-bril kan bekijken. Of je kan het 8,8 cm (3,5-inch) Xtra Fine 3D LCD-aanraakscherm zonder bril gebruiken. De nieuwe AUTO 3D-Depth Adjustment garandeert een meer natuurlijke, comfortabele 3D kijkervaring. De afstand tussen elk camcorderobjectief is geoptimaliseerd voor een meer realistisch, stereoscopisch effect. En de minimale camera-tot-onderwerp-afstand is nu 30 cm waar dit bij het vorige model nog 80 cm bedroeg.

Overige HDR-TD20VE-functies die ook op geselecteerde 2D Handycam®-modellen terug te vinden zijn: iAUTO met Auto Wind Noise Reduction; geotagging met gps; veelzijdige manuele instellingen en een ingebouwde usb-kabel om gemakkelijk bestanden uit te wisselen en je pc snel op te laden.

Nieuwe camcorderaccessoires
De nieuwe HVL-LE1 is een veelzijdige LED Battery Video Light voor geavanceerde beeldcreatie. De videolamp biedt zowel horizontale als verticale belichtingsmogelijkheden, de helderheid kan handmatig ingesteld worden en de lamp wordt geleverd met twee conversiefilters die de kleurtemperatuur wijzigen.

De HVL-LE1, die de ruimte met zestig superlichtgevende LED's verlicht, kan bevestigd worden aan de accessoireklem van je Handycam® NEX-VG of α camera. Hij werkt op infoLITHIUM V- of M-serie herlaadbare batterijen, standaard Ni-MH AA of alkaline AA-batterijen.

De VCT-MP1 ‘Multipod’ is een veelzijdige '4-wegs' ondersteunende oplossing met een aanpasbare monostatief, ministatief, standaard en koffer. Hij is ideaal om je camcorder of camera te stabiliseren, zelfs in actieve opnamesituaties.

Nieuwe 30MB/s SDHC geheugenkaarten: ideaal voor Handycam® 3D
Perfect voor de Handycam™: de nieuwe reeks SDHC-kaarten van Sony zijn verkrijgbaar vanaf maart 2012 in capaciteiten tot 32GB. De kaarten zijn bestand tegen röntgenstraling, schokken en temperatuursverschillen en zijn daarom een betrouwbare keuze voor op reis, speciale gelegenheden en dagelijkse opnames.
De prestatie van de kaarten is geüpgraded naar gegevenssnelheden tot 30MB/s. De nieuwe kaarten garandeert niet  alleen een snellere overdracht van grotere bestanden tussen computers, maar voldoet ook moeiteloos aan de eisen voor

Full HD en 3D video-opnames met de Handycams® van dit seizoen.
Met 's werelds eerste* File Rescue-software van Sony kan je nu per ongeluk verwijderde of beschadigde 3D films en foto's, zowel als 2D beeldbestanden terughalen. File Rescue-software is beschikbaar als gratis download voor geregistreerde kaarthouders.

Meer informatie over de nieuwe serie SDHC-mediakaarten van Sony vind je op: http://www.sony.net/Products/memorycard/en_us/datarescue/index.html


Richtprijzen (incl. BTW en recupel)

  • HDR-CX740VE    1.300 EUR    maart 2012

  • HDR-CX730E    1.000 EUR    maart 2012
  • 
HDR-TD20VE    1.600 EUR    maart 2012
Arne Van Ongeval Pride/TBWA