Sony brengt nieuwe high-speed XQD™-geheugenkaarten

Dinsdag 10 januari 2012 — 1Gbps overdrachtsnelheden en een geweldige betrouwbaarheid creëren nieuwe mogelijkheden voor gevorderde fotografen

De nieuwe serie XQD-geheugenkaarten van Sony bieden enthousiaste en professionele fotografen niet alleen een nieuw niveau snelheid en prestatie, maar ondersteunt ook de onlangs ontwikkelde XQD-specificatie voor high-speed, hoge prestatie digitale beeldopnamen. Met de nieuwe kaarten kunnen gebruikers van XQD compatibele high-end DSLR tot ongeveer 100 frames vastleggen in RAW-formaat3 in doorlopende opnamemodus. Naast de geweldige high-speed gegevensoverdracht zijn de kaarten zeer betrouwbaar om gegevens en afbeeldingen van gebruikers te beschermen.

“Gevorderde fotografen willen het moment vastleggen in de hoogst mogelijke kwaliteit. Dat betekent vaak omgaan met enorme bestanden zoals RAW-afbeeldingen,” zegt Benoit Delfau, European Marketing Manager, Sony Media & Peripherals Europe (MPE). “Deze XQD-kaarten geven snelheid en prestatie voor enthousiastelingen van digitale fotografie een heel andere betekenis.”

Bij gebruik met Nikons nieuwe DSLR “D4” kunnen de XQD-geheugenkaarten met hun uiterst hoge schrijfsnelheden tot ongeveer 100 frames vastleggen in RAW-formaat3 in doorlopende opnamemodus.

XQD-geheugenkaarten kunnen stabiele, doorlopende beelden vastleggen in RAW-formaat en halen enorm snelle gegevensoverdrachtsnelheden (tot 1Gbps; 125 MB/s, schrijven en lezen) door middel van de PCIe4-interface. Een unieke controller en geoptimaliseerd flashgeheugen bieden high-speed data verwerking, dat resulteert in een snelheid en prestatie die niet geëvenaard kunnen worden door conventionele compacte flash-kaarten.

“Omdat de behoeften van gebruikers steeds in ontwikkeling zijn, zal Sony ook doorgaan met het verbeteren van de XQD-geheugenkaarten om te voldoen aan de toekomstige vereisten van de high-end markt voor digitale fotografie," voegt Benoit Delfau nog toe.

De nieuwe serie XQD™-geheugenkaarten van Sony is verkrijgbaar vanaf eind februari. Richtprijzen zijn nog niet gekend.


 

Ann Glorieus Sony Benelux
Arne Van Ongeval Pride/TBWA