X-Series: akoestische precisie, elegante stijl;
de nieuwe, draadloze luidsprekerdocks

Dinsdag 10 januari 2012 — ‘Made for iPod/iPhone/iPad’ met een magnifiek ontwerp, draadloos streamen en krachtig hifi-geluid

  • Ontworpen om indruk te maken met een spraakmakend uiterlijk en van luxueuze materialen
  • Draadloos muziek streamen van je smartphone, tablet of pc met AirPlay en/of Bluetooth®
  • Een rijk, kamervullend geluid met de nieuwe DMC*-technologie en de S-Master digitale versterker

Sluit geen compromis in je zoektocht naar perfect geluid en ontwerp. Vier gloednieuwe X-Series luidsprekerdocks van Sony die gemaakt zijn voor iPod, iPhone en iPad ('Made for iPod/iPhone/iPad'), verenigen een luxueus uiterlijk met een audiofiele weergave van je favoriete muziek.

Ontworpen voor de digitale levensstijlen van vandaag, laat de nieuwe X-Series je van muziek genieten zoals jij het wil. Dock je iPod/iPhone/iPad en geniet van je muziek terwijl het apparaat oplaadt. Je kan echter ook muziek streamen van je iPod/iPhone/iPad, smartphone, tablet of pc via je draadloze thuisnetwerk. Het is een geweldige manier om van muziek te genieten, terwijl je je mobiele apparaat vasthoudt, alsof je bepaalt welke muziek er op het feestje gedraaid wordt. Gedockt of draadloos: je krijgt een krachtig, rijk gedetailleerd geluid waardoor de X-Series het middelpunt in elke leefruimte wordt.

De gloednieuwe X-Series wordt voortgetrokken door het paradepaardje RDP-XA900iP, dat een indrukwekkende 200W aan muzikale kracht levert. Deze dock past uitstekend in het meest verfijnde interieur. Zijn gewaagde ontwerp heeft geen scherpe hoeken, maar enkel strakke rondingen.

De ronde behuizing heeft opvallende accenten van geborsteld aluminium en negeert ongewenste resonanties voor een stevige, vervormingsvrije bas. De luidsprekers zijn bekleed met een hoge kwaliteit weefsel dat het eersteklas uiterlijk van de dock nog meer benadrukt zonder dat dit afbreuk doet aan de geluidsweergave.

Elke X-Series-dock 'Made for iPod/iPhone/iPad' biedt meer opties om draadloos verbinding te maken en van je muziekcollectie te genieten, waar je ook mee bezig bent. Als je in het bezit bent van een iPod touch/iPhone/iPad of Mac kan je dankzij de compatibiliteit met AirPlay je bibliotheek in iTunes via Wi-Fi streamen voor een bevredigend, gedetailleerd, compressievrij geluid. En als je geen AirPlay-compatibele speler hebt, dan kan je net zo gemakkelijk geluid streamen via Bluetooth® van smartphones, tablets of je pc.

Een krachtig, mooi geluid is de belangrijkste focus van Sony's nieuwe X-Series-dock. De door Sony ontwikkelde DMC*-technologie garandeert een helder, meeslepend geluid, zelfs als het volume de hoogte ingaat.

Het 2.1 systeem met Dual Passive Radiator-units levert een imponerende bas zonder distorsie, zelfs bij hoge geluidsdrukniveaus. Het systeem wordt aangevuld met de S-Master digitale versterker, Clear Phase processing en Magnetic Fluid-luidsprekerunits voor een helder, volledig bandbreedte geluid dat de originele bron zo dicht mogelijk nadert.

De RDP-XA700iP is qua ontwerp net zo verbluffend als de RDP-XA900iP, maar is compacter en levert een kamervullende 60W aan totale uitgangsspanning. Als het gaat om geluidsfuncties vertoont hij veel van de overeenkomsten van zijn grote broer, waaronder DMC*-technologie en S-Master Digital Amplifier. Draadloos muziek streamen wordt ondersteund door AirPlay maar de RDP-XA700iP beschikt niet over Bluetooth®.

De RDP-XF300iP is ideaal voor elke willekeurige kamer of als tweede muzieksysteem en biedt 40W aan even verfijnd geluid in een compact, elegant ontwerp. De modellen 'Made for iPod/iPhone/iPad' bieden, net als alle andere X-Series-docks, Bluetooth®-connectiviteit voor draadloos muziek streamen van je iPod touch/iPhone/iPad, smartphone, tablet of pc.

Aparte tweeters voor linker/rechter kanalen verzekeren een zeer hoge geluidskwaliteit en leveren prachtig gearticuleerde stemmen en instrumenten. De RDP-XF300iP is uitgerust met een ingebouwde oplaadbare batterij, die tot zes uur speeltijd levert. Hierdoor heb je de vrijheid om de dock overal in huis met je mee te nemen of zelfs als je de deur uitgaat. Hij heeft ook een FM-tuner voor een authentieke weergave van je favoriete radio-uitzendingen.

Hoewel de RDP-X200iP niet bedoeld is als draagbare unit, levert hij eveneens 40W aan totaal uitgangsvermogen. Hij biedt net als de RDP-XF300iP draadloos streamen van je muziek via Bluetooth®. Aparte tweeters leveren een geweldige geluidskwaliteit met strakke, gedetailleerde stemmen en een onverzettelijke bas.

* DMC-technologie van Sony (RDP-XA900iP, RDP-XA700iP)
DMC-technologie is een combinatie van drie ultramoderne geluidstechnologieën van Sony. De afkorting is opgesteld uit de eerste letters van ‘Dual Passive Radiators’, ‘Magnetic Fluid Speaker’ (dempervrije luidsprekerunits) en ‘Clear Phase DSP’.


Richtprijzen (incl. BTW en recupel)

  • RDP-XA900iP    prijs nog niet gekend    einde maart 2012
  • 
RDP-XA700iP    prijs nog niet gekend    einde maart 2012

  • RDP-XF300iP    300 EUR    einde maart 2012

  • RDP-X200iP    200 EUR    einde maart 2012
     
Arne Van Ongeval Pride/TBWA